onsdag 12 januari 2011

Falun och Kalmar

Igår var jag så äntligen iväg till Falun och hudmottagningen där (varning för långt inlägg btw!). Fick träffa en manlig läkare som hette Hanna, personen i receptionen förklarade att det var en man jag skulle få träffa och inte en kvinna för många tog fel på grund av namnet. Jag yrade nåt om att jag inte visste vem det var jag skulle träffa för att jag hade ju bytt tid hahaha. Fick komma in till honom och han granskade mina eksem och frågade en hög med frågor sen kom det förbi en specialist och en studerande som gick bredvid henne så helt plötsligt var det tre personer som stod och inspekterade mina eksem och pratade på om massa saker. En hel hög med saker som jag inte kommer ihåg med andra ord.

Det som de kom fram till var i alla fall att det är atopiskt eksem jag har(alltså böjveckseksem) som klättrar runt på hela mig i princip. Så jag fick min salva som jag hade förut när jag var yngre och en ny till ansiktet som inte skulle innehålla kortison, tack! (för det föråldrar huden har jag fått reda på av min läkare). Sedan ska jag även få gå på ljusbehandling men det kan jag gå på i Ludvika i alla fall och det innebär att jag får gå in i ett slags solarie med andra vågor än de som är i vanligt solarie. Innan jag lämnade avdelningen så drog de även på mig salvstrumpor på armarna, något som jag aldrig fått testat innan. Salvstrumporna innebar att en sköterska först dränkte mina armar i två stycken salvor, drog sedan på en slags strumpa som innehöll zinkoxid, paraffin och vaselin och sedan en "vanlig" strumpa över det för att det inte skulle bli s kladdigt på mina kläder. Det kändes jäkligt skönt men extremt konstigt att gå så med armarna. Å tröjan jag hade var naturligtvis en med 3/4 ärm så det såg ju lite lustigt ut hahaha. Såg ut som jag hade gjort illa båda armarna och de var helt inlindade hahaha :P Sov även med dessa salvstrumpor i natt. Fick med mig några extra hem för att få testa på och gillade jag dem skulle jag slå en pling så skulle jag få recept på dom, kommer nog ringa så att jag får det :P Gav ju sjutton i att klia på armarna då iaf, kunde ju inte komma åt lika lätt och framförallt så var det väldigt behagligt att dränka in armarna helt i salva och dra över strumporna och sen kunna göra vad man vill. De tog även kort på mina eksem, armarna, ansiktet och ryggen så nu kan de titta bäst de vill på mina eksem. Besöket hos falun kostade 250 kr plus lite bensinpengar och sedan får man se vad alla mina salvor blir och mina ljusbehandlingar. Snart frikort på både landstinget och apoteket hahaha. Men allt är värt varenda krona om jag blir bättre från mina eksem.

Sen sa även sköterskan som dränkte in mig i salva att det är bra om jag håller mig till jobb som inte är inom vården just på grund av mina eksem och sen sa både läkare, specialist och sköterska att jag ska försöka låta bli att stressa för eksemen blir troligtvis mycket värre då. Okej, lätt att inte stressa när man inte har något jobb eller en egen lägenhet! Plus att jag har den där förbenade uppsatsen hängandes över huvudet men men, en sak i taget så ska allt lösa sig och lugnet infinna sig ^^

Jag åkte för den delen också till Kalmar igår kanske ska tilläggas..


Love
//Sofy

Inga kommentarer: